Zorguren

Ben je basis verzekerd dan vergoedt de zorgverzekeraar de zorguren. Bij een keuze voor borstvoeding/kunstvoeding vergoedt de zorgverzekeraar 49/ 45 uren aaneengesloten over 8 dagen. De verdeling van zorguren gaat in overleg met je kraamverzorgende. Tijdens drukke periodes gelden er andere voorwaarden. Dit zodat we elke cliënt in de Kempen zorg kunnen bieden. Wij kiezen ervoor om de zorgweek te verkorten met 1 of 2 dagen en er zullen in drukke tijden minder uur zorg geleverd kunnen worden. Ook kan het zijn dat jullie gezin overgenomen wordt door een collega om de werkdruk te verlagen.

De wettelijke eigen bijdrage is per 01-01-2024 vastgesteld op € 5,10 per uur, het is afhankelijk van je verzekering of je deze vergoedt krijgt.

 

Aanvullende zorg:
Als het medisch noodzakelijk is wordt gekeken naar de mogelijkheid om aanvullende zorg te krijgen. Je kraamverzorgende overlegt dit met de verloskundige.

 

Couveuse nazorg:
Is je baby te vroeg geboren? Dan is er de mogelijkheid om nog gedurende 3 á 4 dagen enkele uren zorg te krijgen. Dit kan echter alleen indien je hiervoor verzekerd bent. Neem daarom altijd contact met ons op en met je zorgverzekeraar om de mogelijkheden te bespreken.

 

Flexibele zorg:
Wij, Kraamzorg de Kempen, bieden flexibele kraamzorg, wat inhoudt dat we zorg op maat leveren. Naast de vaste werkzaamheden wordt er in onderling overleg met de kraamverzorgende invulling gegeven aan de zorg.

Indicatie zorguren;

Op 3 momenten vindt er een indicatie plaats;

  • Tijdens de intake; dit is een huisbezoek vóór de 32 weken zwangerschap. De kraamverzorgende kijkt samen met jou naar de te verwachten zorg.
  • Na de bevalling of bij aanvang zorg indiceert de verloskundige samen met de kraamverzorgende de zorguren.
  • Tijdens de kraamperiode kan er om medische redenen opnieuw geïndiceerd worden door verloskundige i.o.m kraamverzorgende.