Zorguren

Ben je basis verzekerd dan vergoedt de zorgverzekeraar de zorguren. Bij een keuze voor borstvoeding/kunstvoeding vergoedt de zorgverzekeraar 49/ 45 uren aaneengesloten over 8 dagen. De verdeling van zorguren gaat in overleg met je kraamverzorgende. Tijdens de zomerdrukte, Juli tot en met Oktober, gelden er andere voorwaarden. Dit zodat we elke cliënt in Brabant zorg kunnen bieden. Ook kan het zijn dat jullie gezin overgenomen wordt door een collega om de werkdruk te verlagen.

De wettelijke eigen bijdrage is per 01-01-2023 vastgesteld op € 4,80 per uur, het is afhankelijk van je verzekering of je deze vergoedt krijgt.

 

Aanvullende zorg:
Als het medisch noodzakelijk is wordt gekeken naar de mogelijkheid om aanvullende zorg te krijgen. Je kraamverzorgende overlegt dit met de verloskundige.

 

Couveuse nazorg:
Is je baby te vroeg geboren? Dan is er de mogelijkheid om nog gedurende 3 á 4 dagen enkele uren zorg te krijgen. Dit kan echter alleen indien je hiervoor verzekerd bent. Neem daarom altijd contact met ons op en met je zorgverzekeraar om de mogelijkheden te bespreken.

 

Flexibele zorg:
Wij, Kraamzorg de Kempen, bieden flexibele kraamzorg, wat inhoudt dat we zorg leveren die past bij jouw gezinssituatie en die aansluit bij jouw wensen. Naast de vaste werkzaamheden wordt er in onderling overleg met de kraamverzorgende invulling gegeven aan de zorg.

Indicatie zorguren;

Op 3 momenten vindt er een indicatie plaats;

  • Tijdens de intake; dit is een huisbezoek vóór de 32 weken zwangerschap. De kraamverzorgende kijkt samen met jou naar de te verwachten zorg.
  • Na de bevalling of bij aanvang zorg indiceert de verloskundige samen met de kraamverzorgende de zorguren.
  • Tijdens de kraamperiode kan er om medische redenen opnieuw geïndiceerd worden door verloskundige i.o.m kraamverzorgende.