Zorguren

Ben je basis verzekerd dan vergoedt de zorgverzekeraar de zorguren. Bij een keuze voor borstvoeding/kunstvoeding vergoedt de zorgverzekeraar 49/ 45 uren aaneengesloten over 8 dagen. De verdeling van zorguren gaat in overleg met je kraamverzorgende.

De wettelijke eigen bijdrage is per 01-01-2020 vastgesteld op € 4,70 per uur, het is afhankelijk van je verzekering of je deze vergoedt krijgt.

 

Aanvullende zorg:
Als het medisch noodzakelijk is wordt gekeken naar de mogelijkheid om aanvullende zorg te krijgen. Je kraamverzorgende overlegt dit met de verloskundige.

 

Couveuse nazorg:
Is je baby te vroeg geboren? Dan is er de mogelijkheid om nog gedurende 3 á 4 dagen enkele uren zorg te krijgen. Dit kan echter alleen indien je hiervoor verzekerd bent. Neem daarom altijd contact met ons op en met je zorgverzekeraar om de mogelijkheden te bespreken.

 

Flexibele zorg:
Wij, Kraamzorg de Kempen, bieden flexibele kraamzorg, wat inhoudt dat we zorg leveren die past bij jouw gezinssituatie en die aansluit bij jouw wensen. Naast de vaste werkzaamheden wordt er in onderling overleg met de kraamverzorgende invulling gegeven aan de zorg.

 

Garantie aantal zorguren:

Wij bieden zorg op maat en proberen de uren waar je recht op hebt volgens het Landelijk Indicatie Protocol te leveren. Tijdens de drukke zomermaanden kunnen we helaas niet garanderen dat we alle uren zorg leveren. Het kan voorkomen dat we je minimale zorg (24 uur) aanbieden.

 

Ben je uitgezonden vanuit het buitenland (Expat), heb je geen zorgverzekeraar in Nederland maar wil je wel gebruik maken van een kraamverzorgende van Kraamzorg de Kempen, dan kunnen wij je een offerte toesturen met daarin onze tarieven en voorwaarden!

Indicatie zorguren;

Op 3 momenten vindt er een indicatie plaats;

  • Tijdens de intake; dit is een huisbezoek vóór de 32 weken zwangerschap. De kraamverzorgende kijkt samen met jou naar de te verwachten zorg.
  • Na de bevalling of bij aanvang zorg indiceert de verloskundige samen met de kraamverzorgende de zorguren.
  • Tijdens de kraamperiode kan er om medische redenen opnieuw geïndiceerd worden door verloskundige i.o.m kraamverzorgende.