Voorbereidingen

Home / Onze kraamzorg / Voorbereidingen

Belangrijk!

  • Neem contact op met de verloskundige uit je regio als je weet dat je zwanger bent.
  • Schrijf je zo snel mogelijk in bij Kraamzorg de Kempen, tijdens kantooruren zijn wij telefonisch te bereiken op 0497-229034 en vul ons inschrijfformulier in, u krijgt dan een tegenbericht en dat maakt de inschrijving definitief.
  • Geef even door aan je zorgverzekeraar dat je voor ons, Kraamzorg de Kempen via PRYL, hebt gekozen.

Leuke en nuttige informatie

Als je in het ziekenhuis gaat bevallen, kan je een rondleiding aanvragen om eens te kijken hoe de kraamsuites eruit zien zodat je weet wat je kan verwachten.
Ook zijn er vele cursussen waaraan je kan deelnemen: borstvoedingsavonden, samen bevallen, zwanger en baby, pappacoach, coaching voor zwangeren en moeders, mama & fit, tres coaching en viamama, allemaal cursussen om je voor te bereiden op de bevalling.

Wij werken volgens de regels van de Arbo-wet, deze schrijft voor: bed 80 cm hoog, babybad 90 cm, commode 90 cm en de trap moet voorzien zijn van leuningen.
Bij 37 weken zwangerschap kan je bij de zorgwinkel de bedverhogers (klossen) halen om je bed op tijd omhoog te zetten. Je kan ook een douchekrukje, rugsteun en toiletstoel huren. Je kan ze ook online bestellen, ze worden dan in de gewenste week thuisgebracht.

Belangrijk is het voor jou om in het eerst trimester van de zwangerschap even te kijken naar info van het RIVM over CMV infectie.

Hieronder staan enkele leuke en nuttige websites die je eens kan bezoeken met informatie over ouderschap, bevalling, zwangerschap en alles wat hiermee te maken heeft.

Praktische websites;

www.veiligheid.nl
www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/zwangerschap-en-geboorte
www.rivm.nl/Onderwerpen/H/Hielprik
www.rivm.nl/Onderwerpen/S/Screeningen_bij_pasgeborenen
www.rivm.nl/Onderwerpen/Z/Zwangerschapsscreeningen
www.inbakeren.nl
www.ncj.nl

Zwangerschap;

www.slimmerzwanger.nl
www.zwangerschapspagina.nl
www.moedersvoormoeders.nl
www.baby-op-komst.nl
www.24baby.nl

Bijzonderheden;

www.spinabifida.nl
www.schisisteam.nl
www.syndroomvandown.nl