Leuke en nuttige informatie

Belangrijk is het voor jou om in het eerst trimester van de zwangerschap even te kijken naar info van het RIVM overĀ CMV infectie.

 

Er zijn vele cursussen waaraan je kan deelnemen: borstvoedingsavonden, samen bevallen, zwanger en baby, pappacoach, coaching voor zwangeren en moeders, mama & fit, tres coaching en viamama, allemaal cursussen om je voor te bereiden op de bevalling.

Wij werken volgens de regels van de Arbo-wet, deze schrijft voor: bed 80 cm hoog, babybad 90 cm, commode 90 cm en de trap moet voorzien zijn van leuningen.

 

Rond 35 weken is het tijd om een tas klaar te hebben staan met spullen die je eventueel in het ziekenhuis nodig hebt. Wil je thuis bevallen, dan is het ook handig om toch alvast een vluchtkoffer in te pakken voor bij een onverwachte situatie.
Bij 37 weken zwangerschap kan je bij de zorgwinkel bedverhogers (klossen) halen om je bed op tijd omhoog te zetten. Je kan ook een douchekrukje, rugsteun en toiletstoel huren. Je kan ze ook online bestellen, ze worden dan in de gewenste week thuisgebracht.

 

Hieronder staan enkele leuke en nuttige websites die je eens kan bezoeken met informatie over ouderschap, bevalling, zwangerschap en alles wat hiermee te maken heeft.