Thuisbevalling

Verloopt je zwangerschap voorspoedig dan kun je naar wens en onder begeleiding van jouw eigen verloskundige veilig en in fijne sfeer thuis bevallen. Zodra de bevalling zich aankondigt bel je de verloskundige, zij zal tijdig naar Kraamzorg de Kempen bellen voor assistentie. Dit alles leg je samen met je verloskundige vast in je geboorteplan. De kraamverzorgende assisteert de verloskundige bij de bevalling, zij is hiervoor opgeleid en wordt regelmatig bijgeschoold en getraind.
Een kraamverzorgende verricht geen medische handelingen, de verloskundige is eindverantwoordelijke. Wist je dat Nederland een van de weinige landen ter wereld is waar de verloskundige zorg op zo’n hoog niveau is dat het veilig en vertrouwd is om thuis te mogen bevallen?

Na de bevalling houdt de kraamverzorgende de gezondheid van jullie beiden goed in de gaten, ze verzorgt jou en je baby, ze ruimt de spullen van de bevalling op en geeft praktische adviezen zodat jullie de nacht goed doorkomen.

Bij een thuisbevalling ’s nachts blijft de kraamverzorgende tot 2 uur na de geboorte van de placenta. Jullie spreken een tijd af wanneer de kraamverzorgende komt om de zorg te vervolgen. De werktijden liggen tussen 08.00 en 18.00 uur, in overleg kan de tijd afwijken.
Beval je overdag dan gaat de zorg na de bevalling over in kraamzorg.

Alle kosten van de thuisbevalling worden vergoed door de zorgverzekeraar en komen niet ten kosten van de kraamzorg uren.

Een geboorte laat zich niet plannen, ook als je thuis wilt bevallen is het aan te raden om een vluchtkoffer klaar te hebben staan (week 37) voor jezelf, je partner en de baby.

 

Ziekenhuis bevalling

Een ziekenhuisbevalling zonder medische noodzaak, (poliklinisch ofwel verplaatste thuisbevalling), wordt begeleid door je eigen verloskundige. Een poliklinische bevalling begint thuis. Zodra de bevalling begint bel je de verloskundige en gaan jullie samen naar het ziekenhuis. Je krijgt een verloskamer ter beschikking waar je gaat bevallen. Als alles goed is verlopen mag je al snel na de bevalling het ziekenhuis verlaten. Voor 15.00 uur komen we nog een opstart verzorgen, na 16.00 uur kunnen we overleggen of we een korte opstart komen verzorgen of dat we jullie telefonisch de belangrijkste informatie geven zodat jullie veilig en gerust de nacht in kunnen en komen we de volgende dag vroeg om de zorg te starten. Je verloskundige komt om de dag op huisbezoek om te zien of alles naar wens verloopt.

https://www.kraamzorgdekempen.nl/wp-content/uploads/2020/04/WhatsApp-Image-2018-12-05-at-21.03.31.jpg

Medische bevalling

Mocht het nodig zijn dan staat er een medisch team (gynaecoloog, arts-assistent, klinisch verloskundige en verpleegkundige) klaar om de bevalling over te nemen. Na de bevalling mag je de geboortegegevens aan ons doorgeven en als alles goed is verlopen zullen jullie al snel naar huis mogen. Voor 15.00 uur komen we nog een opstart verzorgen, na 16.00 uur kunnen we overleggen of we een korte opstart komen verzorgen of dat we jullie telefonisch de belangrijkste informatie geven zodat jullie veilig en gerust de nacht in kunnen en komen we de volgende dag vroeg om de zorg te starten.
Kraamzorg de Kempen telefoonnummer  0497-229034

 

Klinische bevalling

Het kan ook zijn dat er een medische indicatie is om in het ziekenhuis te bevallen, dit noemt men een klinische bevalling. Een gynaecoloog, arts- assistent of klinisch verloskundige zal de bevalling begeleiden.
Misschien moet je nog enkele dagen in het ziekenhuis blijven ter observatie, dit horen wij graag zodat de planning hiermee rekening kan houden.
Mag je naar huis, neem dan contact met ons op. Wij gaan dan bekijken wat de mogelijkheden zijn om jullie van kraamzorg te voorzien.
Kraamzorg de Kempen telefoonnummer; 0497-229034.