Kraamdrukte

Zoals jullie allemaal in de media hebben kunnen lezen is er een groot tekort aan kraamverzorgenden, wat een groot capaciteit probleem oplevert. Wij als kraamverzorgenden van Kraamzorg de Kempen kunnen het niet over ons hart verkrijgen dat er jonge ouders zijn die geen zorg zouden ontvangen omdat er te weinig kraamverzorgenden zijn.

 

Daarom hebben we gekozen voor de volgende oplossingen om iedereen zo goed mogelijk te kunnen voorzien van zorg. Tijdens drukkere periodes gaan we kortere zorg verlenen. We zullen bij kunstvoedings-gezinnen als alles goed verloopt na 6 dagen afsluiten, bij borstvoedings-gezinnen na 7 dagen. Ook hebben we ervoor gekozen om per dag 4 tot 6 uur zorg te verlenen zodat we meerdere gezinnen per dag kunnen helpen. Daardoor kan het voorkomen dat er een overname plaats vindt en er op de helft van de week een andere kraamverzorgende komt.

 

Met deze aanpassingen van onze werkwijze gaan wij met positieve energie de drukkere periodes tegemoet. Wij hopen mede hierdoor dat ook jullie kinderen later nog kunnen genieten van dit mooie erfgoed kraamzorg…………